Деветото издание на фестивала за експериментално изкуство 180 градуса очаква участници от

...
Деветото издание на фестивала за експериментално изкуство 180 градуса очаква участници от
Коментари Харесай

Фестивалът „180 градуса“ очаква артисти от цял свят в София

Деветото издание на фестивала за пробно изкуство  " 180 градуса "   чака участници от целия свят. Сред артистите са двойката Кети Маринова и Стефан Прохоров, немския композитор с еквадорски корени Андреас Едуардо Франк, танцьорката Леа Буркарт (Германия), режисьорката Ксения Раввина (Русия), хореографката Марион Дърова и композитора Ян Брауер (Германия), оповестяват уредниците.

Творчески опити пред аудитория ще покажат още танцьорката Наташа Вергилио (Бразилия), музикантът Мирян Колев и образният актьор Оле Меерганс (Германия). Комбинирани в три артистични екипа, всички те ще си партнират, въодушевени от тематиката на фестивала Existinct. Към тях се причисляват български и немски студенти от интернационалната академия на Ensemble Modern (IEMA), които ще обединят старания и обменят опит в лабораторията за студенти и млади експерти. 

Действието се развива онлайн на пет местоположения в столицата -  " Топлоцентрала ", " Гьоте институт ", Студентския дом, " Фабрика 126 " и The Steps.

Фокус в програмата (23-29 юли) тази година е тематиката за ролята на изкуството в обществото . В рамките на симпозиум, модериран от драматуржката Флорънс Рукщул (Германия), Михаела Добрева и Александър Хаджиев (България), представители на културната сцена ще беседват за функционалността на изкуството през днешния ден и ще формулират утопии и общи полезности за бранша и неговото развиване. 

Съпътстващата стратегия предлага още работилница за импровизации и ансамблово свирене, ръководена от немския флейтисит и съосновател на отбор " Модерн " - Дитмар Визнер. 

Както всяка година, още веднъж ще има конкурс за късометражен глух филм Videomotion. Финалистите измежду филмите ще бъдат озвучени онлайн с импровизация от посетител музикантите на фестивала. Победителят ще бъде определен от публиката в последната вечер.

 Откриването е на 23 юли в " Топлоцентрала " с пърформанс на възпитаници от столичните учебни заведения по изкуствата.

Всички събития от фестивала са с вход свободен. 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР